Nike focicipők szintetikus anyagokból

Egy futballmérkőzésen a játékosoknak sokszor kell irányt váltaniuk és álló helyzetből másodpercek alatt sprintelniük kell. A kényelmes Nike focicipők megkönnyíthetik ezeket a tevékenységeket és javíthatják a játékos pontosságát a pályán. Általánosságban elmondható, hogy a Nike focicipők megfelelnek a normál méreteknek.

Ennek ellenére, egyes élsportolók jobban szeretik, ha a lábbelijük sokkal jobban illeszkedik, mint például egy futócipő. Ennek oka, hogy általában az érzékenyebb labdaérintést részesítik előnyben. Választhatnak a normál méretük helyett fél vagy teljes számmal kisebb lábbelit, ez viszont eleinte kényelmetlen lehet. Szabadidős vagy amatőr focisták esetében előfordulhat, hogy nincs szükség a méretcsökkentésre, tehát olyat kell választani, ami kényelmes a lábnak.

A Nike focicipők elsősorban szintetikus anyagból készülnek, ami rugalmas és puha, ráadásul némi teret biztosít a nyújtáshoz. Mindazonáltal úgy tervezték ezeket, hogy azonnal viselésre készek legyenek és nem igényelnek hosszú betörési időt.