Milyen fonalat válasszunk a munkánkhoz?

Ha hobbiról van szó, a kötés az egyik legjobb és legpihentetőbb tevékenység, amit csak végezhetünk. Ez nem kizárólag a nők tevékenysége, ahogyan az korábban volt. Ma már a férfiak is kötnek és ők is rájöttek, milyen érzelmi előnyökkel jár ez a tevékenység.

Felmérések szerint, a kötés csökkentheti a stressz szintjét és a pulzusszámot is. Nem titok, hogy nagyon fontos a megfelelő fonal kiválasztása a kötéshez. Ha tudjuk, hogy milyen típus felel meg legjobban az igényeiknek, az segíthet a projekt sikerének biztosításában. Azoknak, akik újak ebben a tevékenységben, ajánlott közepes súlyút használniuk. A világos színek is általában jobbak, mert így könnyebb látni, hogy mit kötünk. Emellett a gyapjút a kezdők jobban kedvelik, mivel rugalmasabb és puhább, mint más fonal.

A következő lépés a kötőtű kiválasztása. Ezek is változatos kiszerelésben kaphatóak. Kezdőknek a bambusz vagy fa kötőtűk ajánlottak, mert azokról nem jönnek le olyan könnyen az öltések, mint a másféle anyagokról. Persze mindenhez segítséget is lehet kérni.