Utánozhatatlan amerikai bourbon whisky

Az égetett szeszeknek mindig is nagy piaca volt világszinten és ez mai napig mit sem változott. A minőségi italok közül érdemes kiemelni a whisky fajtákat. Ezek közül a bourbon whisky igazi ínyencségnek számít. A fő összetevője a kukorica, ami mellé még többféle gabona is társulhat, mint például búza és rozs, meg persze kihagyhatatlan hozzávaló még az árpamaláta.

A bourbon whisky eredetijét Amerikában kísérletezték ki a skót és az ír bevándorlók, így a minőségi italboltokban, mint amilyen a premiumitalnagyker.hu webáruház is, ennek megfelelően érdemes kutatni ezen kivételes termék után.

Az alkoholtartalom minden esetben el kellene érje a 40 százalékos alkoholtartalom szintet, de vannak olyan italcikkek is ebben a kategóriában, amelyek a 60 százalékos értékeket is megközelíthetik.

Mint minden nemesebb párlatfélénél, a bourbon whisky esetében is rendkívül fontos a precíz elkészítési eljárások betartása. Legalább 2 évig mindenképpen szükséges érlelni, mégpedig csakis új, égetett tölgyfahordókban.