Számítógép monitor mindenféle célra van

Ha a képernyőt grafikai tervezésre vagy videók szerkesztésére tervezi használni, egy profi, megbízható, prémiumminőségű darab mindenképpen megéri a befektetést. Minél nagyobb a számítógép monitor, annál jobb, ideális esetben lehet ultra-nagyfelbontású is.

Ügyeljen a speciális képbeállításokra és az IPS panelekre, a pontos színek és a széles látószög érdekében. Ha filmes élményre vágyik, érdemes a számítógép monitor méretére összpontosítania. Egy hajlított képernyőre is gondolhat, ami csökkenti a tükröződést, miközben a nagyobb része kitölti a látóterét. Válassza a nagyfelbontású és szélesvásznú megtekintési lehetőségeket! A felbontás az egyes dimenziókban megjeleníthető különálló pixelek száma.

Minél nagyobb a felbontás, annál élesebb a képminőség. A legnépszerűbb felbontás az 1920×1080, mivel jó egyensúlyt biztosít. Ha nagyobb felbontást választ, meg kell győződnie arról, hogy a számítógép monitor grafikus kártyája megfelel ennek. Azoknak, akik játékra és professzionális használatra keresnek valamit, nagyobb felbontású modelleket kell választaniuk.