Ragasztós vagy klikkes legyen a kiválasztott vinyl padló?

A modern kor elhozott magával rengeteg kivételes lehetőséget a lakásfelújítások, lakberendezések terén. Természetesen szükség van ehhez a körültekintő meglátásokra. Mielőtt a vinyl padló ragasztós vagy klikkes változata mellett döntenék, először mindig mérlegeljünk! De miért pont erre a termékre fókuszáljunk?

Amikor már majdnem készen van minden a lakáson belül és már csak a szobák alsó részét kell burkolni, akkor elengedhetetlen a figyelmes látásmód. Ugyanis, ha rosszul választunk, könnyedén oda jutunk, hogy néhány éven belül vagy még annál hamarabb mindent előröl kell kezdenünk. Tehát a vinyl padló ragasztós vagy klikkes kivitele mellett éri meg voksolnunk? De miért pont vinyl?

Az elmúlt években nagyon divatba jöttek a különféle laminált szalagparketták, amelyek általában fából vagy préselt papírból készülnek, a tetejükön és aljukon speciálisa bevonattal. Ezek bár képesek bizonyos ideig ellenállni a nedvességnek, de adott idő után mégis megdagadnak vagy eláznak. A vinyl padló ragasztós vagy klikkes formája ezzel szemben 100 %-ban megállja a helyét a nedvességgel szemben. Ezt a sajátos összetételének köszönheti.

Látszatra ugyanakkor teljesen fa hatást kelt és gyakran csak a tulajdonos tudja az igazságot a padló anyagáról, mert az avatatlan szemeknek egyforma. A vinyl padló ragasztós vagy klikkes típusai között a lerakás módja a különbség. Az egyik a végleges, míg a másik felszedhető egyszerűen. Ami az ár-érték arányokat illeti, azok széles skálán mozognak. Mindig érdemes több helyen körülnézni e tekintetben, hiszen jelentős eltérések lehetnek lerakatonként, áruházanként.