Nincs akadály a vésőgép előtt

Az ütvefúró és a fúrókalapács is alkalmas a vésésre. Bizonyos mértékig igen, de elsősorban egy vésőgép lesz az, amivel maximális hatékonysággal dolgozhatunk.

A vésési feladatok alaposan igénybe veszik a szerszámgépeket. A fúrók felépítése, bizonyos mértékig kitehető ennek az igénybevételnek, de ne csodálkozzunk rajta, hogyha egy idő után megadja magát a fúrókalapács. Ha egy egész fürdőszobányi csempét és járólapot kell lebontani, akkor mindenképp be kell vetnünk a nagyágyút, ami nem más, mint a vésőgép.

Több szempontból is hasznos. Elsősorban a felépítése miatt, így a legkeményebb betonhoz is használható. A falakban és a padlózatban kialakíthatjuk az víz- és elektromos vezetékek helyét.

Akár egy egész falat lebonthatunk a segítségével. Egy fúrókalapács értelemszerűen ehhez kevés lenne. Továbbá, olyan speciális rezgéscsillapítással van ellátva, ami jelentősen kényelmesebbé teszi a használatát. A Hikoki és a Makita vésőgépek kiemelkedő teljesítménnyel és számos hasznos funkcióval rendelkeznek, ráadásul az árúk is kedvező.