Messziről csillog a Swarovski nyaklánc

Ahol az ember csillogó ékszerekkel teli kirakatot és üzletet lát, az valószínűleg a Swarovski cég eladótere. Ugyanis a speciális technikával készült Swarovski nyaklánc és a cég egyéb ékszer is speciális csiszolási technikának köszönheti egyedi kinézetét.

Az cégalapító a kristályüveg hazájában, a Monarchia cseh részén született és már egész fiatalon elhatározta, hogy saját csiszológépet szerkeszt, amivel túl tudja szárnyalni az akkor üvegművességet és csiszolási technikákat.

Ezt a tervét sikeresen meg is tudta valósítani olyannyira, hogy szabadalmaztatta a csiszológépét. Ezen az eredményen felbuzdulva, 1895-ben céget alapított, ami a mai napig családi tulajdonban van. A Swarovski nyaklánc csak az egyik ékszertermékük, de emellett különféle kristályfigurákat és egyéb ékszer alapanyagokat is gyártanak.

A cég túlélte a Monarchia felbomlását és a két világháborút is, mára pedig a Swarovski nyaklánc világmárka lett. A cég az üvegkristályokat gyártja minden árnyalatban és ezt felhasználja a saját tervezésű ékszereihez, de más készítőknek is továbbadja.