Logikai játékok a gondolkodáshoz és érveléshez

A logika kéz a kézben jár a problémamegoldással, a gondolkodással és ráadásul, akár hiszi akár nem, az érveléssel is. A logikai játékok a szórejtvényektől a matematikai szöveges feladatokig, a keresztrejtvényektől a Sudokuig és a sakkig különböző módokat kínálnak az agy igazán jó edzésére.

Manapság sokféle, zseniálisan megtervezett fejtörő elérhető a piacon, amiknek a segítségével a gyerekek körülbelül 3 éves kortól egészen a tizenéves korukig fejleszthetik magukat. A kutatások azt bizonyítják, hogy agyunk bármely életkorban jobban működik hosszútávon, ha újszerű tevékenységeknek van kitéve, például fejtörőknek és logikai játékoknak. Ezért fontos, hogy a gyerekeknek sokféle lehetőséget biztosítsunk erre.

A változatosság nagyon fontos a fejtörők és rejtvények hatásának maximalizálásához. A logikai játékok gyerekeknek számtalan előnyt kínálnak, de ilyenkor ne csak egyre koncentráljon, hanem szerezzen be minél többet. Még ha nem is tud megoldani egy rejtvényt, az agy egy kiváló és nagyon szükséges edzésben részesül. A logikai játékok gyerekeknek készültek, de a felnőttek is sokat tanulhatnak ezekből.

Ne hagyja, hogy eltántorítsák Önt vagy gyermekét, ha némelyik nehéznek tűnik. Ezek megtanítják, hogyan gondolkodjon logikusan. A logikai játékok gyerekeknek szuper elfoglaltságot jelenthetnek, és ezekkel lassan de biztosan felépítheti az önbizalmukat, ami hasznukra válhat a későbbiekben is. Ezek által fegyelmet és rendet is tanulnak, tehát ha még nem vásárolt a kicsiknek ilyen típusú játékokat, akkor itt az ideje!