Klíma fűtés a hideg hónapokban

Egy jól megválasztott termékkel gazdaságosan és kényelmesen teremthet meleget az otthonában. A klíma fűtés hazánkban egyelőre még nem túl gyakori megoldás. Esetenként még a tulajdonosok sem ismerik vagy használják ezt a funkciót, pedig a napjainkban forgalmazott készülékek túlnyomó része már minden szezonban sikeresen alkalmazható. A megfelelő berendezés beszerzésével és néhány alapvető feltétel megvalósításával gond nélkül elérhet akár 10-15 %-os energiamegtakarítást.

A klíma fűtés tekintetében tehát remek alternatívát kínál arra, hogy otthonát költséghatékony módon komfortosabbá tegye. A rendszer telepítése különösen előnyös újépítésű házaknál, mivel egyszerre biztosíthatja a téli és nyári kellemes hőmérsékletet. A kivitelezési költségek sokkal alacsonyabbak, mint például egy gázfűtéses rendszer esetén. A régebbi berendezéseken is megtalálható ez a funkció, de azok még nem alkalmasak arra, hogy a teljes téli időszakban üzemeljenek.

A klíma fűtés előnyeit mindenképpen érdemes kihasználni, abban az esetben, ha spórolni szeretne. A berendezés egyik legnagyobb előnye, hogy a működéséhez napsugarakat, vizet és levegőt használ, vagyis megújuló energiaforrással üzemel. Azt, hogy mi a hőszivattyú, megtudhatja a most következő leírásból. A rendszer beszerzésével jól jár, hiszen rendkívül energiatakarékos. Képes hűteni, fűteni és meleg vizet előállítani. Használatának elsődleges célja a hőenergiával való gazdálkodás, vagyis az, hogy a környezeti hőt hasznosítsa.

Sokféle változatban kapható a szaküzletekben. Az inverteres variáció monoblokk, ami azt jelenti, hogy csak 1 kültéri egységből áll. Érdekli, hogy mi a hőszivattyú sikerének titka? A modern kétfokozatú kompresszorának köszönhetően, alacsony hőmérsékletnél is garantált a nagyfokú hatékonyság. Egy adott épület igényeinek megfelelően állítható be a vezérlőegység segítségével. A paraméterek egyszerűen és gyorsan megváltoztathatóak. Ez az egység lehetővé teszi a kilépő hőmérséklet szabályozását. Az internetes oldalakon további információkat gyűjthet arról, hogy mi a hőszivattyú.