Kiválóan teljesít a zománcozott öntöttvas lábas

Az öntvény serpenyők vagy edények kissé nehezebbek lehetnek, mint a más anyagból készült társaik. Ez azonban csak egy nagyon kis ár a nehéz súly pozitív tulajdonságaiért. A zománcozott öntöttvas lábas, az anyagából adódóan és a fokozott hővezetés miatt, energiatakarékos főzést tesz lehetővé, valamint sokkal tovább megőrzi a hőt.

Emellett minden típusú tűzhelyhez alkalmas, beleértve az indukciósat vagy a nyílt tüzet is. Amint sok különleges anyag esetében, a zománcozott öntöttvas lábasoknál is van néhány apróság, amit szem előtt kell tartani. Ezeket a modelleket nem szabad egyszerűen a mosogatógépbe tenni és nem lehet mosogatószerrel súrolni. A zománcozott öntöttvas egyfajta kiváló anyag és megfelel a modern ételkészítési és főzési követelményeknek.

Hatékonyan megtartja a hőt, ami csökkentheti a konyhai tűzhely gyakori használatának igényét, az étkezőasztalnál pedig, fedéllel lefedve, megőrzi a hőt. A zománcozott öntöttvas lábasok az élelmiszerbiztonsági teszteken is kiválóan teljesítenek, emiatt a modern konyhák alapvető felszerelései.