Inox tisztítása egyszerű anyagokkal

Egy háztartásban számtalan készülék található meg és nem ritka, hogy soknak inox a felülete, így ezeken könnyebben meglátszanak a szennyeződések, így rendszeres odafigyelést igényelnek. Az inox tisztítása során puha, mikroszálas törlőkendőt ajánlott használni, mert ez nem karcolja meg a felületet. Tanácsos kerülni azokat a tisztítószereket is, amelyek savakat tartalmaznak, mert még ezek gőze is károsíthatja az inox felületét. A vegyszermentes tisztítószerek használata kiváló ötlet az inox tisztítása során, mert ezzel nemcsak a háztartási gépet, hanem a bőrünket és a környezetünket is védjük.

Az inox felületek csodálatosan megtisztíthatóak környezetbarát mosogatószerrel és szódabikarbónával. Javasolt mellőzni a körkörös mozdulatokat, ezek helyett a száliránnyal megegyezően tanácsos tisztítani. Ha azt akarjuk, hogy az inox készülékeink megőrizzék a szép fényüket, akár naponta is érdemes áttörölnünk ezeket. Ha így járunk el, akkor az inox tisztítása ritkán kerül elvégzésre, hiszen nem engedjük azt beszennyeződni.

Viszonylag nehéz a szagelszívó tisztítása

Minden háztartásban nagy segítséget jelentenek a különféle konyhai szag- és páraelszívó berendezések, hiszen a használatukkal távozik a gőz és a kellemetlen szag. Fokozott figyelmet érdemel a szagelszívó tisztítása, mivel a készülék a tűzhely fölött kap helyet. Kijelenthető, hogy minél gyakrabban takarítjuk ezt a berendezést, annál jobb, annál könnyebb dolgunk van vele. Egyrészt esztétikai szempontból van erre szükség, de a valódi problémát az jelenti, hogy a szűrőn felgyülemlő kosz-, por- és zsírréteg kedvező közeget biztosít a kórokozóknak.

Ezek mellett, a szennyeződések csökkentik a készülék teljesítményét is. A szagelszívó tisztítása mindig a külső felülettel kezdődik. A szódabikarbóna számít a leghatékonyabb házi tisztítószernek, ebből érdemes kevés víz hozzáadásával sűrű pasztát készíteni és azt felhasználni. A másik lehetőség a szagelszívó tisztítása során a mosogatószeres víz használata, amit egy puha szivacs vagy törlőkendő segítségével viszünk fel a felületre. Ezután lemossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük.