Fogasléc különböző furatszámmal

A fogazott hajtások közül ez a variáció igen elterjedtnek számít az iparban. Egyszerű mechanizmust tesz lehetővé, ami már évtizedek óta kiemelkedően hatékonynak bizonyult. Számos gyártósor és berendezés alaprészét képezi a fogasléc, ami tulajdonképpen egy fogaskereket helyettesít. Így a forgó mozgást átalakítja haladóvá.

Ennek tekintetében főként szakaszos hajtások elemeiként kerül felhasználásra. A használható hossz mértéke szinte bármekkora lehet, mert ezt nem befolyásolja a működés során fellépő rezonancia.

A fogasléc méretei nagyon sokfélék lehetnek, ezért rendeléskor pontos paramétereket kell megadnunk, hogyha nem szeretnénk melléfogni. A kínálat már eleve hatalmasnak számít, ám a szolgáltatások közé tartozik, a bizonyos alkatrészek méretre vágása. Szerencsére erre a fogasléc esetében is van lehetőség. A maximális hossz a pontossági osztályoktól függ.

Ez is segítséget jelent a fogasléc kiválasztásakor. Akinek műszaki segítségre van szüksége, az felveheti a kapcsolatot a lineartechnik.hu ügyfélszolgálatával.