Finom ételek terhességi rosszullét ellen

A babavárás időszaka alatt a nők nagyon érzékenyek. Ilyenkor gyakran fordul elő, hogy hányástól, émelygéstől és szédüléstől szenvednek. Megoszlanak a vélemények arról, hogy ekkor mit érdemes tenni. A terhességi rosszullét ellen a gyömbér bátran használható, bármilyen formában. Vannak olyan hölgyek, akik legszívesebben reszelt formában fogyasztják el. Akinek nem szimpatikus ez a megoldás, az teát és kapszulát is vehet. Kb. negyedóra múlva már biztosan érezni lehet a jótékony hatását. Mérséklődik a hányinger, ennek köszönhetően pedig a hölgyek végre zavartalanul élvezhetik a várandósságukat.

A terhességi rosszullét ellen másféle ételek is fogyaszthatóak. Alapjában véve, az egészséges táplálkozás szabályait kell figyelembe venni. A szénsavas ásványvíz fogyasztását sokan ajánlják, míg mások a hideg teára esküsznek. Az sem ritkaság, hogy valaki a savanyúbb ételek közül akar válogatni. A kekszek, ropik és gabonapelyhek egészséges mennyiségben szintén belekerülhetnek a kismama étrendjébe. A terhességi rosszullét ellen lehet szedni B6-vitamint. Amennyiben éppen nincs nyitva a patika, akkor teljes kiőrlésű péksüteményeket, illetve banánt kell fogyasztani. Remélhetőleg ezeknek a módszereknek a segítségével enyhülni fog a hölgyek rosszulléte.

Azonban, nem ez az egyetlen olyan probléma, ami fel szokott merülni a várandósság ideje alatt. Szükség lehet a korpásodás elleni sampon házilag való előállítására is, hiszen ebben az időszakban sokkal nagyobb figyelmet kell szentelni a hajápolásnak. Az egeszsegszakerto.hu oldal tanácsai szerint, a csalános és citromos hajöblítőt érdemes használni.

Először le kell forrázni a csalánt, majd a lehűlt főzetbe frissen facsart citromlevet kell rakni. Az oldattal tanácsos egymás után többször is öblögetni. A korpásodás elleni sampon házilag történő előállításra, a kamilla is jó ötlet. Amennyiben valakinek inkább szárazabb haja van, akkor ajánlott próbát tenni a tojásos-olajos pakolással. Legalább 60 percen át rajta kell hagyni, mert így érvényesül jól a hatása.