Pontosan mekkora az Mbot ár?

Bár a karácsony még nagyon messze van, ennek ellenére sok szülő már most gyűjti az ötleteket arra vonatkozóan, hogy mit vegyen ajándékba a gyermekének. Mivel az Mbot ár mostanában nem annyira magas, ezért érdemes elgondolkodni a megvásárlásán. A tizen- és huszonéves srácok esetében telitalálatnak számít. A legolcsóbb típus 40 ezer Forintba kerül, ami elsőre nem tűnik annyira kevésnek, de az előnyök tudatában egyértelművé válik, hogy érdemes a megrendelése mellett dönteni.

Az Mbot árért cserébe a vevők egy olyan terméket kapnak, ami igazán nagy tudással rendelkezik. Többféle programozási platformmal is működik, illetve végtelen bővítési lehetőséggel bír. Habár a mérete csupán 17x9x9 centiméter, ennek ellenére igazi élményt jelent a vele való játék. Számtalan érzékelő található rajta, tehát vezeték nélkül is képes kommunikálni. A külső vázához hozzáilleszthetőek a LEGO alkatrészek. A 2 darab motornak köszönhetően a haladás gyors lehet. A tápellátást egy akkumulátor vagy 4 darab AA elem szolgáltatja. Az Mbot ár kifizetése után hamar megérkezik a csomag, ezért a szülőknek akkor sem kell aggódniuk, ha már közeledik a karácsony.

Sokan keresik meg a hobbirobot.hu oldal csapatát azzal a kérdéssel is, hogy vajon a kisebb gyerekek képesek-e összerakni az autót. A válasz egyértelműen igen, hiszen a robot építés kezdőknek is való. Ez a típus, vagyis a Makeblock mBot v1.1 STEM Oktató Robot Kit, direkt a kisebb korosztálynak készült. Részletes összeszerelési útmutató jár hozzá, ezért szükség esetén a szülők is segíthetnek a csemetéjüknek. Körülbelül 10 percre van szükség az összerakásához.

Persze ez az időtartam a későbbiekben lerövidülhet, hiszen a gyerekek egyre gyorsabbá válnak a gyakorlat megszerzésével. A robot építés kezdőknek meghozza a kedvet a bonyolultabb modellek összerakásához. A weboldalon ebben az esetben is lehet válogatni, hiszen már széles kínálat áll a vevők rendelkezésére. A robot építés kezdőknek egyre nagyobb népszerűségre tesz szert, ezért mindenkinek érdemes megtanulnia az alapokat.