Ellenálló és tartós kültéri festék

Bizonyos időközönként nem árt felfrissíteni a falakat, újabb kinézetet kölcsönözve ezzel a felületeknek. Ilyen tekintetben a kültéri festék szükségessége nagyjából 5-10 évente szokott esedékes lenni.

Ennek a festékanyagtípusnak jóval ellenállóbbnak kell lennie, mint egy szimplán csak beltéri változatnak. A Festékaréna webáruház kínálatát érdemes megtekinteni, mert a forgalmazott termékek mindegyike magas minőségi szintet képvisel.

Itt van például a Trinát termékcsalád, aminek nagyon jó híre van Magyarországon. A legtöbb ilyen gyártmányú kültéri festék gyorsan szárad, ami legfeljebb 24 órát jelenthet.

A vásárló igényeinek megfelelően akad belőle fa-, fém- és falfelületekre felvihető variáció és természetesen széles színskálából lehet válogatni. A kültéri festék legfőbb tulajdonságának az időjárási viszonyokkal szembeni ellenállóságnak és a többéves tartósságnak kell lennie. Lényegében a kezelendő felület milyensége határozza meg, hogy hány réteget szükséges felkenni, de sok függ az előző borítás sötét színétől is.