Az ideális baba sampon ismérve

A kisgyermekeknek alapvetően olyan fürdetőket szoktunk keresni, amelyek nem irritálják a bőrüket és nem okoznak gondot akkor sem, ha véletlenül belekerül egy kisebb mennyiség a szemükbe. Azonban, ha igazán tudatos és felelős szülők akarunk lenni, akkor a baba sampon és egyéb kicsiknek készült kozmetikai termékek esetében sem elég ennyi, hogy láthatóan nem idéznek elő kellemetlenséget.

Érdemes olyan baba sampon mellett dönteni, amelyik várhatóan hosszútávon sem káros az egészségre és ezt többnyire csak a természetes összetevőkből készült változatok tudják biztosítani. A természetből származó anyagok sokkal kíméletesebbek és ezeket könnyebben dolgozza fel nemcsak a felnőttek, hanem a kicsik fejlődésben lévő szervezete is.

Ezzel szemben, a kémiai úton előállított hatóanyagokra, amiket a legtöbb baba sampon tartalmaz, még sokszor a felnőttek is rosszul reagálnak, nemhogy az érzékeny bőrű kisdedek, akiknek a védekező rendszere még nincs felkészülve ilyesfajta „támadásokra”.

Ezért kell lehetőleg olyan natúr- vagy tanúsított biokozmetikumokat és tisztálkodó szereket vásárolni a számukra, amelyek kímélő ápolást és/vagy tisztítást biztosítanak, hogy még véletlenül se az okozzanak kellemetlenséget, hiszen jót szeretnénk tenni nekik.

A kialakult irritáció, bőrszárazság, kiütések és egyéb bőrproblémák kezelése sokkal nehezebb, mint a megelőzés, tehát jobb előrelátónak lenni és olyan baba sampon mellett dönteni, ami kimondottan a kicsik fiziológiai jellemzőinek a figyelembe vételével és az egészségük megóvásának jegyében készült. A 100%-ban bőrkímálő megoldást a tanúsított bio babafürdetők és babasamponok jelentik!