A felújított PC is képes kifogástalanul működni

A fogyasztói társadalom belénk nevelte, hogy csak az lehet jó, ami új, amit magunk hozunk ki először az üzletekből, amihez másnak még nem volt köze. Ha nem tekintünk vissza az időben, akár csak néhány évtizedet, akkor ezt a szemléletet követendőnek tudjuk elfogadni.

Viszont, ha visszanézünk, rájövünk, hogy ami használt, az nem rossz, sőt! A felújított PC semmiképpen sem rosszabb, mint az, amit újként hozunk ki a boltból. Igaz, hogy nincs már meg az bizonyos illata, amit sokan imádnak, de az újjal szemben van egy tagadhatatlan előnye: már bizonyított a gyakorlatban.

Említésre került a fogyasztói társadalom, amivel együtt jár a komoly mértékű tömegtermelés, ennek járulékos hozadéka pedig a gyártási hiba. Ami tehát új, egyáltalán nem biztos, hogy stabilan működik.

Ami viszont már működött akár több 100 vagy 1000 munkaórát, arról tudjuk, hogy számíthatunk rá a jövőben is. Meghibásodások mindig előfordulnak, de ebből a szempontból egy új számítógép az előbbiek alapján nem hordoz előnyt a felújított PC-vel szemben.