A propolisz tinktúra külsőleg is alkalmazható

A csepp főbb összetevői a balzsamok, a viaszok, a gyanták, az illóolajok, a vitaminok, valamint a nyomelemek. A propolisz tinktúra alapanyagát általában nyír- és nyárfarügyekről gyűjtik be a szorgos méhek. Nagyszerű hatással van a szervezetre, hiszen gátolja a baktériumok, a gombák és a vírusok szaporodását.

Ezen kívül eredményes a különböző gyulladások kezelésében, sőt, fájdalomcsillapító hatása van. Mellette szól az is, hogy élénkíti a szövetek vérkeringését, illetve szabályozza a vérnyomást. Más gyógyszerekkel együtt is szedhető, mivel nincs mellékhatása. A propolisz tinktúra tömény alkoholt tartalmaz, ezért a fogyasztása valamilyen étellel vagy folyadékkal ajánlott. Felnőtteknek 20-30 csepp bevitele javasolt naponta, lehetőleg lefekvés előtt.

Külsőleg is alkalmazható ekcéma, gombásodás, fekély, herpesz, pattanások esetén. A propolisz tinktúra felvitele előtt a bőrfelületet alaposan meg kell tisztítani. Különböző kiszerelésben rendelhető meg a webshopokból, így a beszerzését illetően egyáltalán nem lesz nehéz dolga.