Tekintse meg a rum márkák sorát!

Az égetett szeszek egyik kiváló fajtája a rum, amit a nádcukor feldolgozása során visszamaradó melaszból vagy közvetlenül a cukornád levének lepárlásával készítenek, majd tölgyfahordóban érlelnek. Sok gyártó állítja elő ezt az italt, így viszonylag hosszú a rum márkák listája.

Ezek közé sorolható a Takamaka, Don Papa, Diplomatico, Bacardi, Zacapa, The Demons Share, Kraken, Malibu, Havana, stb… Manapság már mindenki kedvére válogathat a hordóban érlelt minőségi fehér, sötét, arany vagy éppen fűszeres fajták közül.

Rengeteg változatban, ízesítéssel és minőségben kapható az ital, a számunkra optimális típust kiválaszthatjuk a rum márkák alapján is.

Nagyon népszerű koktél alapanyagként, de nyilván vannak olyan fajták, a különleges feldolgozási eljárásoknak, a hosszú érlelésnek és a sajátos receptúráknak köszönhetően, amelyek önállóan is magas élvezeti értékkel bírnak. A maga nemében igazi különlegesség ez a nedű, ezért a rum márkák sorából érdemes kiválasztani néhány palackkal az otthoni bárszekrénybe is.