Tapadásmentes serpenyő különleges használatra

Többféle serpenyő létezik, amik a kialakításukban és működésükben is eltérőek lehetnek. A tapadásmentes serpenyő belső felületét tartós anyaggal vonják be, ami lehetővé teszi, hogy ne ragadjon oda az étel. A tapadásmentes serpenyő különleges használatot és gondozást igényel, de a tisztításon sok időt spórolhat, ráadásul ésszerű ideig kitart, ha a gyártó utasításai szerint tartják karban.

Ez a típusú edény különösen hasznos palacsintához, rántottához, omletthez, és általában azoknak jön kapóra, akik szabályozzák a zsírbevitelt, mivel lehetővé teszi a zsír vagy olaj minimalizálását vagy akár a teljes elhagyását. Az ételek azonban nem barnulnak meg olyan jól ezekben az edényekben, ráadásul ezeket nem is lehet lekenni.

A tapadásmentes bevonathoz használt vegyszer (úgynevezett „perfluor-szénhidrogén gyanta”) általában a PTFE – politetrafluor-etilén. A Berlinger Haus kínálatában többféle színben is találhat profi tapadásmentes serpenyőt, de ott van még a Blaumann, illetve a Carl Schmidt Sohn márka is, amit érdemes megfontolni.