Támogatni kell az immunrendszert!

Amikor valamilyen betegség gyötri a szervezetet, akkor leginkább a test természetes védekező mechanizmusára támaszkodhatunk, a probléma leküzdése érdekében. Az immunrendszer rendkívül hatékonyan képes megbirkózni az igazán komoly betegségekkel, kórokozókkal is, már amennyiben ehhez megvan minden szükséges alapanyaga. Sajnos a tápanyagokban szegény élelmezés révén eléggé sikeresen ki lehet éheztetni a szervezetet.

Ilyenkor pedig az immunrendszer képtelen megfelelő hatást kiváltani. Ahhoz, hogy hatékonyan lássa el a dolgát, többféle ásványi komponensre, vitaminra és adott esetben hormonokra van szüksége. Ezek jelentős részét a test tudja szintetizálni, de sokat nem, így csak a kívülről bevitt forrásokra támaszkodhat.

Sajnos, már a termesztett növények sem minden esetben tartalmazzák a fontos összetevőket, így érdemes az étrend-kiegészítőkre támaszkodni az immunrendszer megsegítése érdekében. Amennyiben sikerül alaposan felvértezni a védelmi struktúrákat, akkor nagy sikerrel nézünk szembe az esetleges panaszok leküzdésével.