Számos helyen beválik a Sadolin

A fedő lazúr legfontosabb szerepe a faanyag eredeti állapotának a megőrzése és a külső negatív hatásoktól való védelme. A Sadolin fedő lazúrnak is pontosan ez a célja, és teljesen mindegy, hogy milyen fa elemről van szó. Épp úgy használható erkélyek esetében, akárcsak fából készült burkolatokon és kerítéseken.
Puha- és keményfa felületek bevonására egyaránt megfelel. Nyugodtan használható natúr vagy már létező sértetlen, áttetsző bevonathoz. Előnye, hogy nagyon könnyű a Sadolin felhordása és igazán jó tapadási felületet garantál még akkor is, ha kezeletlen a fa. Ami még jó tulajdonsága, hogy teljesen áttetsző és megóvja a puha fát a szürküléstől.

Továbbá a Sadolin jó folyási adottságokkal rendelkezik és nem mellesleg mikroporózus. Mit kell még tudni róla? Először is az eltérő színek egymással mindenféle arányban remekül keverhetők. A színtelen fajtájú Sadolin szóba sem jöhet utolsó lakk rétegként. Kültéri felhasználás esetén a keverék legfeljebb 30% színtelen lazúrt kell tartalmazzon. A termék megvehető a festekarena.hu oldalon.