Sokoldalúan előnyösek a rumok

A rum, a különleges édeskés, fűszeres és karakteres ízéről ismert alkoholos ital, hosszú történettel és gazdag kultúrával rendelkezik. Ez a nemes nedű a cukornádból származó melaszból vagy cukornád levéből készül, és a különböző típusok és érlelési folyamatok eredményeként változatos ízvilággal rendelkezik.

A rumok története az ókori időkig nyúlik vissza, amikor is a kelet-indiai szigeteken először fedezték fel a cukornádat. Az évszázadok során a rum készítése és fogyasztása szorosan kapcsolódott a tengeri kereskedelemhez és a karibi térség történelméhez. Gyakran hajókon tárolták és szállították, hozzájárulva az ital globális népszerűségéhez. A különféle típusok között megtalálható a fehér, ami friss, könnyed és tökéletes alapja a koktéloknak.

Az arany rumok, amik már érlelés után sárgás-arany színűek, gazdagabb ízprofilúak, gyakran vanília, fűszerek és gyümölcsök jegyeivel bír. A sötét rumok mélyebb színűek és intenzívebb ízűek, a tölgyfahordókban történő érlelésnek köszönhetően. A prémium rumok különleges érlelési eljárásokkal és kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készülnek.