Rongálja-e a készülékeinket a gyorstöltő?

Felgyorsult világunkban csak annak van esélye, ami gyorsan működik, hiszen ezt diktálja a tempó. A készülékektől nemcsak mobilitást és gyorsaságot várunk el, de a töltekezésre sem hagyunk nekik időt, így mindenképpen gyorstöltő kell!

Persze ekkor nem ugyanúgy működnek a dolgok. A túlzott gyorsaságnak ára is van. Itt is elmondható, hogy a telefonunk akkuja bánhatja, ha gyorstöltőre kerül. Szerencsére a mai technológiák már erre is találtak megoldást.

Általában a töltés első körében pumpálódik hatalmas mennyiség a készülékbe, majd lecsökken az áramerősség, lassabban folytatódik a töltés. Ezzel elkerülhető, hogy stressz érje az akkumulátort. A jól megtervezett gyorstöltő technológia valójában nem fogja károsítani a kütyüt. Ezt a technológiát már nagyon sok cég alkalmazza, legelterjedtebb a Qualcomm Quick Charge, de ott van a Huawei SuperCharge, a Samsung Adaptive Fast Charge, a MediaTek Pump Express és a OnePlus Dash Charge is.

Az akkumulátort a túlmelegedés roncsolja leginkább. Amennyiben ilyet nem érzékelünk töltés közben, addig alapvetően nincs gond.