Ajakír különféle kivitelezésben

A kozmetikai ipar gyakran túlragozza a készítményeket. Ha megnézzük az összetevők listáját, számos érthetetlen szóval találkozunk és ez nincs másképp az ajakír esetében sem. Igazából a leghatékonyabban azok az összetevők működnek, amelyek természetes eredetűek. Ennek magyarázata végtelenül egyszerű, az emberi szervezet ezeket ismeri fel és tudja hasznosítani.

Ezek az ajakír esetében általában valamilyen olajok, amelyeket a gyártók besűrítenek és így teszik praktikusan használhatóvá. Ugyanis az olajos állag hátránya, hogy kifolyhat és összeken mindent. Ezért kedvelik a vásárlók inkább a bekeményített állagú zsíros hatású ajakápolókat.

Különösen a téli időszakban, a hideg hatására gyakrabban száradnak ki a természeti hatásoknak kitett ajkak, így ilyenkor gyakrabban használatos az ajakír. Különféle természetes aromákkal is lehetnek ízesítve, de egyes gyártók csillámokat is belehelyeznek, így az ajakápoló hatáson felül, esztétikai funkciója is van. Esetleg enyhe színezőanyagot, amivel a hölgyeknek a rúzst helyettesíti.