Pénztárcához igazodó kemoterápiás paróka

A daganatos betegségek kezelése sokszor átmeneti hajhullással jár. A terápia után a szőrtüszők viszont teljesen helyreállnak és a haj visszanő. A kezelés idejére és amíg a haj a kívánt hosszúságúra visszanő, megfelelő kemoterápiás paróka szükséges. A megfelelő szó alatt itt nem csupán a haj formáját és színét értjük.

A megfelelő sokkal inkább azt jelenti, hogy mindennapi használatra alkalmas, könnyű, légáteresztő, a fej méretéhez és alakjához igazodó, láthatatlan azoknak, akiket nem szeretne beavatni a titkaiba. A kemoterápiás paróka mindenképpen könnyű kell legyen. Ez azért fontos, mert lehet, hogy hosszú ideig kell majd viselnie és egy könnyebb modellben kevésbé lesz melege.

Az ilyen póthaj készülhet természetes vagy szintetikus hajból, lehet gépi vagy kézi készítésű. Mindezek a tényezők a megrendelő költségvetésétől és életmódjától függenek. A természetes kemoterápiás paróka nyilván minőségibb lehetőség és egy teljesen kézzel készített póthaj jobban utánozza az eredeti haj növekedését, mint a gépi készítésű társai.