Nyilvánvalóan fontos a napelemes közvilágítás

A közvilágítás biztosítása rendkívül fontos teendő, ugyanis a téli hónapokban már délután 5 óra körül meglehetősen sötét van. Bár a legtöbb esetben elektromos hálózatról biztosítják ezt, szerencsére a napelemes közvilágítás is egyre nagyobb teret nyer.

Takarékos praktikát jelent ez utcák, terek, parkok költséghatékony módon történő megvilágítására. Magas fényerősséggel bírnak ezek a rendszerek és köszönhetően a fényforrásban elhelyezett mikroszámítógépnek, a működésük is önvezérelt.

A nagyteljesítményű LED izzók, amelyekkel tulajdonképpen a napelemes közvilágítás működik, jóval takarékosabbak a hagyományos fényforrásoknál.

A lámpák átlagos élettartama 50 000 üzemóra, tehát rendkívül sokáig használható. Továbbá az is előnye, hogy a LED nem tartalmaz káros vegyi anyagokat és gázokat. Több szempontból is érdemes kihasználni a napelemes közvilágítás által kínált előnyöket. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy intenzív napsütésre sincs szükség a napelem töltéséhez, mivel elegendő a szórt fény is.