Néhány csepp illőolaj kell az elektromos diffúzor működéséhez

Az illóolajokat a legtöbben vízbe csepegtetve párologtatják. Kevesen tudják, hogy az elektromos diffúzor sokkal gazdaságosabban használja fel az illóolajokat, mivel a működéséhez elég mindössze néhány csepp és az egész belső teret illatossá teszi.

Ugyanis a porlasztási technikának köszönhetően, az egész szobában egyenletesen érződik az illat. Többféle elektromos diffúzor létezik, amelyek különböző nagyságú területet tudnak különféle módon illatosítani.

Porlasztással, ultrahanggal, hő segítségével. Típustól függően, 45 – 100 m2 terület illatosítására alkalmasak. A kisebbek utazáshoz is kiválóak, hiszen ha valakinek egészségügyi okok miatt szükséges, az elektromos diffúzor a táska egyik sarkában elfér.

Érdemes természetes, növényi alapanyagból készült illóolajokat használni, mivel ezeknek az illaton felül egyéb jótékony hatásai is vannak. Erről bőven található szakirodalom, ha valaki esetleg bizonytalan annak tekintetében, hogy számára melyik fajta a legjobb. A diffúzor könnyen tisztítható és fertőtleníthető is.