Mit tartalmaz a teljes vérkép vizsgálat ára?

Vérvizsgálatot nap mint nap végeznek a különböző laboratóriumokban. A teljes vérkép vizsgálat ára a következő teszteket tartalmazza. A vérkép egy olyan vérvizsgálat, amely a vér számos különböző részét, jellemzőjét méri, beleértve a vörösvérsejteket, amelyek az oxigén szállításáért felelősek, valamint a fehérvérsejteket, amelyeknek a fő funkciója, hogy küzdjenek a fertőzések és a betegségek ellen.

Ezek teljes számát mérjük egy vérkép során, illetve a fehérvérsejtek egyes típusainak számát is. A vérlemezkék lényege, hogy megállítsák a vérzést azáltal, hogy elősegítik a véralvadását. Ezért különösen fontos, hogy tisztában legyünk a vérlemezkék számával is. A hemoglobin, a vörösvértestekben található fehérje, oxigént szállít a tüdőből a test többi részébe, ezért szintén kulcsfontosságú, hogy tisztában legyünk a mennyiségével.

A hematokrit érték meghatározásával azt mérjük, hogy a vér hány százaléka áll vörösvértestekből. A vérkép vagy általános vérvizsgálat gyakran csak egy rutinvizsgálat része, de a segítségével számos rendellenesség kimutatható. Tehát a vérkép vizsgálat ára elenyésző az értékéhez képest, hiszen felbecsülhetetlenül fontos információt nyújt a vérbetegségek, fertőzések, immunrendszeri rendellenességek és egyéb egészségügyi állapotok diagnosztikájához.