Méhviasz gyertya csodálatos illattal

Egy ilyen tárgy különlegesen lágy fényt ad a helyiségnek és természetes mézillattal tölti meg. A méhviasz gyertya ősidők óta kézzel készül és a fejlődés ellenére az előállításának technológiája nem változott: a nyersanyagot összetörik, megolvasztják és formákba öntik.

A viasz nagyon aktív anyag, ami képes feltölteni annak az energiáját, aki dolgozik vele. Ezért tanácsos saját viaszgyertyát készíteni. Annál is inkább, mert a méhviasz gyertya készítésének és díszítésének folyamata nagyon izgalmas és nem időigényes. Ehhez először természetes méhviaszt kell vásárolni. A viasz a méhészeti webshopokban könnyen beszerezhető. Ha a viasz már megvan, össze kell törni és vízfürdőbe tenni. Vásárolhatunk kész kanócot, de pamutból magunk is elkészíthetjük.

Készítsük elő a formákat, öntsük a viaszt a formába és hagyjuk megdermedni. Ez legalább 4-6 órát vesz igénybe. Ezután vegyük ki a gyertyát a formából. Ezzel teljessé válik a méhviasz gyertya készítésének rejtélye. Már csak meg kell gyújtani és élvezni a békét, a csendet.