Mindig is magas volt a réz felvásárlási ára

A réz még mindig a legkeresettebb anyagnak számít a MÉH telepeken. Tudják ezt azok is, akik régóta ennek a gyűjtésével foglalkoznak. Mivel a réz felvásárlási ára évek óta magas, ezért igen szép összeghez lehet jutni több kilogramm leadásával. Mielőtt azonban valaki betérne egy telephelyre, nem szabad elfelejteni, hogy a réz felvásárlási ára több mindentől is függhet.
A hulladékanyag minősége sokat számít, amikor a leadásra kerül sor. Szinte minden hulladékanyagból különböző minőségeket különböztetnek meg a szakemberek. Nincs ez másképp a Méhes Hulladék cégnél sem, ahol tudják a kollégák, hogy a réz felvásárlási ára és ezzel együtt a minősége nagymértékben függ annak a tisztaságától, szennyezettségétől és persze a vastagságától.

Abban az esetben, ha az eladásra szánt matéria több anyagból áll, jellemzően csak az olcsóbb anyag árában tudják azt átvenni. Miért? Mert, ha nem így tennének a cég mesterei, akkor bizony leminősítenék a következő szállítást, ami ugye anyagi veszteséget jelentene. Mi a teendő ekkor? Ha tudja a tulaj, hogy többféle anyagból álló hulladékot hozott be a telephelyre, illetve erre figyelmeztetnek a kollégák is, akkor nem érdemes leadni azt.
A réz felvásárlási ára szétbontva, tehát például leválasztva a vasról vagy egyéb anyagról, sokkal magasabb lehet. Nem azért szólnak az ügyfélnek, hogy kötekedjenek, hanem csupán csak segíteni szeretnének. Persze mindez nem jelenti azt, hogy az ember csak úgy nekiállhat vágni és bontani a telephely udvarán.

Érvényes ez a vas átvétel során is

A fent említettek akkor is megállják a helyüket, ha például a vasról van szó. A minőségi szintek a vas átvétel során is érvényesek. Ha ezzel minden rendben van, akkor jöhet a következő lépés, a mérlegelés. A legtöbb nézeteltérés egy telephely és a potenciális kliens között ekkor merül fel.
A vashulladék szakmában csak hitelesített mérleget lehet alkalmazni. Egy államilag ellenőrzött, engedéllyel rendelkező mérleg biztosan olyan adatot közöl, aminek köszönhetően a vas átvétel zökkenőmentes lesz. A szabványoknak megfelelő, hibahatáron belül funkcionáló szerkezet elősegíti a gyors és hatékony ügyintézést.