Milyen a jó használt asztali PC?

Számítógépet mindig annak függvényében kell választani, hogy mire akarjuk használni azt. Tulajdonképpen egy használt asztali PC még bármilyen feladat ellátására tökéletesen alkalmas lehet, ha gondosan volt szervizelve és ápolva.

Amennyiben nagyjából átlagos felhasználó szinten irodai munkákhoz, internetezéshez keresünk gépet, akkor elegendő lehet az I3 processzor, 4 GB RAM és pár bemenet, vagyis USB, Jack csatlakozó, HDMI kábel és a többi. Amennyiben játékra keresünk használt asztali PC-t, akkor már a sokkal komolyabb gépek között kell nézelődnünk, minimum I5 processzorral, ami persze magasabb árkategóriát jelent.

Természetesen arra is gondolnunk kell, hogy a használt asztali PC csupán magát a gépházat jelenti, ahhoz még szükséges beszerezni monitort, billentyűzetet, egeret, valamint hangszórókat, esetleg fejhallgatót, de a webkamera is jól jöhet. Magától értetődően ezeket is van lehetőségünk másodkézből beszerezni, így pedig jelentősen spórolhatunk a végső összegen. Fontolja meg, mert a használt gép is hosszú ideig képes kiszolgálni az igényeket!