Kézi zsírzó praktikus tartozékokkal

Az alkatrészek karbantartására fokozottan figyelni kell. Ezt általában a gyártók is kiemelik a csomagoláson vagy az adott termék leírásában. Amennyiben nem biztosítjuk a csapágyak megfelelő kenését, azok rövid időn belül elhasználódhatnak.

Az ilyen alkatrészekben fellépő súrlódási erő miatt, már jelentős károk keletkezhetnek egy bizonyos szerkezetben, aminek a részét képezik a meghibásodott, elavult csapágyak. Pedig egy kézi zsírzóval jelentősen meg lehet hosszabbítani a gépezetek élettartamát.

Praktikusnak számít, mivel a kenőanyagot a nehezen elérhető helyekre is el lehet juttatni. Kevés helyet foglal, ezért könnyen tárolható, a használata pedig egyszerű. A kézi zsírzó szettben többféle tartozék is helyet kapott, amelyekkel még sokoldalúbbá válik az eszköz használata. Ezek közé tartozik például a flexibilis acéltömlő, ami 350 bár mellett üzemeltethető.

Előnyös módszert kínál a kézi zsírzó az ipari csapágyak és tengelyek kenéséhez. A speciálisan kialakított csapágyak kenőpontjaihoz ezután egyszerűen lehet kenőanyagot juttatni a kézi zsírzó alkalmazásával.