Inverteres klíma fogyasztása: a legfontosabb mutatók

Az inverteres klímaberendezéseknek megannyi előnyük van. Az egyik ilyen az inverteres klíma fogyasztása, ugyanis tudni kell, hogy gazdaságos szerkezetekről van szó, amik hatékonyan működnek hűtéskor és fűtéskor egyaránt. Léteznek persze olyan mutatók, amiknek a segítségével megtudható, hogy a tulajdonos környezetébe melyik modellt érdemes választani.

Nem mindegy persze, hogy egy irodában, lakásban vagy épp kertes házban fog működni a berendezés. Ott van például az SEER érték, aminek köszönhetően megkapható a szezonális hűtési hatékonyság. Az inverteres klíma fogyasztása tekintetében nem lehet megfeledkezni az EER mutatóról sem.

Ezzel deríthető ki, hogy adott külső, illetve belső hőmérsékletszint esetén a befektetett áramhoz viszonyítva hányszoros hűtőteljesítmény érhető el az adott termékkel. Ha a vásárlásra kerül sor, és első helyen van a gazdaságos jelleg, akkor fontos továbbá a SCOP is, ami a szezonális fűtés hatékonyságának jelölésére lett bevezetve.

Nyilván az inverteres klíma fogyasztása nagymértékben függ a teljesítménytől is. A caribiklima.hu oldalon kapható produktumok döntő többsége 3 teljesítményszintben vehető meg: 2.7, 3.5 és 5.3 kW-os kivitelben.

Nem fogyaszt sokat a fűtésre optimalizált klíma

Sajnos a mai napig kering az a tévhit, hogy a klíma drága fűtőberendezés, ugyanis árammal működik. Pedig nincs ez így a fűtésre optimalizált klíma esetében, és a hűtésnél is elfelejthető ez, ugyanis az áramra csak akkor van szükség, amikor a szivattyú működésbe lép. Ugye a klíma nem más, mint egy levegő-levegő hőszivattyú.

Fűtési üzemmódban a benti levegőt hőcserélő segítségével felfűti. A fűtésre optimalizált klíma gazdaságos jellegét az adja, hogy nem szükséges az egész lakást, házat fűteni, hanem elég azt a részt, ahol tartózkodnak a lakók.

A széles választéknak hála pedig, minden vásárló meg tudja találni azt a modellt, amelyik teljes mértékben kielégíti az igényeket. Mondani sem kell, hogy minden korszerű berendezésnél adott a programozhatóság. Sőt, egyes modellek még wifi-n keresztül is működtethetők.