Az angol-magyar szótár a nyelvtanulás egyik segédje

A nyelvtanulás hosszú és rögös út, ahol egyáltalán nem mindegy, hogy miként indulunk el. Ha szeretnénk sikeresen venni az akadályokat, akkor az internet, egy angol-magyar szótár, néhány zene és pár film is a segítségünkre lesz. Nagyon fontos, hogy ne csak papírból próbáljunk tanulni, mivel a való életben egészen más beszélgetések fognak lezajlani.

Igaz, hogy a nyelvtan nagyon fontos, de sokszor a muszáj megöli a tanulási kedvet. Képzeljük el, hogy valaki folyamatosan angolul beszél hozzánk és nem marad más lehetőségünk, mint angolul válaszolni. Eleinte biztosan nem tudunk mit mondani, de ahogy tanuljuk a szavakat megpróbálunk magyarázkodni. Csak itt jön a nyelvtan!

Amikor már kézzel-lábbal mutogatunk, amikor elveszítettük a szégyenérzetet, akkor fogjuk tudni alkalmazni a tanultakat. Ehhez a módszerhez csak egy jó angol-magyar szótár kell és egy olyan ember, aki egyszerűen magyaráz, miközben segít a beszédünk fejlesztésében. Innentől kezdve sokkal gyorsabban megy és könnyebb lesz a nyelvtanulás is.