Fontos az adás vételi szerződés szakszerű elkészítése

Mindnyájunknak óriási lépés egy ingatlan megvétele. Ahhoz, hogy az adás vételi szerződés szakszerűen elkészüljön, jogi segítséget érdemes kérni. A dokumentum megírása és ellenjegyzése ingatlanjogász feladata. Abban az esetben is sokat tud segíteni egy jogi szakember az adás vételi létrejöttében, amennyiben jelzáloghitellel kívánunk ingatlant vásárolni vagy a megvenni kívánt lakás jelzáloggal terhelt, esetleg valamelyik fél kiskorú, cselekvésében korlátozott.

A szerződés precíz elkészítésére azért van szükség, mert nagyban megkönnyíti a hitelügyintézést és a földhivatali folyamatokat. Az ingatlanjogász díjazási mértéke irodánként eltér, de általánosságban elmondható, hogy a vételár 1-1,5 % készítik el az adás vételi okiratot.

Ebbe az árba túlnyomó részt beletartozik a lakás vagy ház megszerzéséhez kapcsolódó összes jogi ügyintézés. Ha ingatlanügynök bevonása nélkül kívánjuk lebonyolítani a tranzakciót, számtalan felületen rákereshetünk a szakemberek listájára, akik profi módon készítenek adás vételi papírokat.