Fájdalommal jár a csípő porckopás

Fájdalmas betegség a porckopás, bármelyik testrészt érinti is, amit kezdetben csak elinduláskor lehet érezni, de később már az úgynevezett „bejáratás” után sem múlik. Jelentősen csökkenti az életminőséget a csípő porckopás, ami ráadásul társulhat térdet érintő problémával is.

A betegség megjelenésének okai között legtöbbször az egyoldalú mozgást említik, például azt mondják, hogy idővel a legtöbb golfozónál előjöhet. Ugyanakkor van még másik két gyakori oka is annak, hogy valakinél kialakul a csípő porckopás.

Először is ki kell emelni a helytelen testtartást, mert ebben az esetben egyenlőtlenül oszlódik el a testsúly a csípőízületeken. Ha ez hosszú ideig fennáll, akkor könnyen kialakulhat a probléma. Másrészt pedig ott van a milliókat érintő ok, a mozgáshiányos életmód.

Sokan 8-10 órát ülve dolgoznak mindennap, a hazafelé történő utazás alatt szintén nem mozgatják meg a csípő körüli izmokat, aztán otthon következik a vacsora, filmnézés, lefekvés. Így nem csoda, hogy ez a kategória különösen ki van téve a csípő porckopás veszélyének.

Lássuk, mit tehetünk, amikor már megvan a baj! Fontos a testsúly optimalizálása, a kiegyensúlyozott és helyes táplálkozás, ami megakadályozza az ízületi gyulladások kialakulását. Továbbá, a csípő porckopás prevenciójához vagy kezeléséhez elengedhetetlen a rendszeres torna, ami erősíti a csípő körüli ízületeket és tartóizmokat.

Nagyon jó például az úszás és a biciklizés erre a célra. A csípő porckopás ellen tehetünk a megfelelő étrend kiegészítő fogyasztásával. Egy ilyen kiváló termékről bővebben olvashatunk az artroflex.hu weboldalon. Tájékozódjon és alkalmazza, hogy Önnél ne alakuljon ki a csípő porckopás!