Eger szállás: nyaraljon itthon

Ezeréves történelem, színes programok, milliónyi élmény: Önt is várja Eger. 2021-ben nyaraljon itthon! Eger szállás és látványosság szempontjából is az egyik legizgalmasabb magyarországi úticél. Ha Ön a finom borok miatt kell útra, ebben az észak-magyarországi városban megtalálja a számítását.

A Budapesttől mindössze 130 km-re található Eger ugyanis egyetlen percre sem válik unalmassá. Messzeföldön híres finom borairól, vendégszeretetéről, pazar program kínálatáról és történelmi látványosságairól. Tökéletesen alkalmas célpont hétvégi wellness pihenésre, családi nyaralásra vagy romantikus kiruccanásra.

Az aktívabb látogatók számára is ideális nyaralóhely, hiszen számos sportolási és aktív kikapcsolódási élményt tartogat. A víz szerelmesei izgalmas csúszdákon tesztelhetik kitartásukat és megmártózhatnak a a méltán híres fürdőváros belvárosában 1932-ben megnyílt, polgári hangulatú standfürdő medencéiben.

Eger építészetére és történelmére nagy hatással volt a török hódoltság, amelynek egyik gyöngyszeme a 17. században épült Török fürdő, ahol a gyógyvíz mellett, wellness szolgáltatásokkal és kényeztető hammam masszázzsal várják a látogatókat. Ha Ön az aktívabb pihenés szerelmese, bringázza végig az egész várost, hiszen Eger teljes területét átszövi a modern kialakítású bicikliút hálózat, ami egyrészt Magyarországon egyedülálló, másrészt pedig érdekes látnivalókat, élményeket tartogat az egész családnak.

Káprázatos panoráma, vízesés, barlangok a kirándulás szerelmeseinek gyalogosan vagy biciklivel is elérhető. A nagyobb sebességért és nem mindennapi kalandokért pedig válassza az eseménydús dzsiptúrát! A tavaszi és nyári programok listája a már most elérhető a város hivatalos weboldalán, ezért Eger szállás kínálatából is érdemes mielőbb kiválasztani a megfelelőt.

Ebben a folyamatosan lüktető, izgalmas városban ugyanis időben kell lecsapni az ideális szállásra, hogy a nyaralás biztosan gördülékeny és gondtalan legyen. A kereslet ugyanis egyre növekszik. Eger már 2012-ben Magyarország 11. legnépszerűbb városa volt.

A turizmus azóta egyre csak fokozódik, hiszen ki ne akarná legalább egyszer megpillantani Dobó István várkapitány emlékére emelt sírt és az azt őrző hatalmas hős szobrokat vagy megcsodálni a lélegzetelállító panorámát az Egri vár Szép Bástyájáról, ami a vár legmagasabb pontja is egyben. Ne feledje, lépjen időben! Apartmanok, vendégházak, illetve több csillagos wellness és konferencia hotelek is rendelkezésre állnak. A választás pedig az Ön kezében van. Kattintson a részletekért!