Buick Grand National eladó – mennyi manapság egy izomautó?

A Buick Grand National márkanév alatt megbúvó modellek között számos olyan típus látott napvilágot az évek során, amik ötvözték a hatalmas teljesítményt az elegáns stílussal. Az amerikai autóipar történetéből több ikonikus Buick modell emelkedett ki, amik örök nyomokat hagytak az autós kultúrában és az autórajongók szívében. A Buick Grand National, a Skylark, a Le Sabre és a Riviera mind-mind emblematikus darabok, amik egyedi jellemzőket és izgalmas tulajdonságokat rejtenek.

A fekete csoda – Buick Grand National eladó

Az 1980-as évek közepén, az amerikai autógyártás egyik legikonikusabb időszakában, a Grand National feltűnése a teljesítmény és az elegancia tökéletes egyensúlyát hozta magával. A Grand National egy fekete bestia, amit a Buick a G-body platformra épített. Az autó hátsókerékhajtással készült, V6-os motorja pedig turbófeltöltéssel kápráztatta el a rajongókat, mivel akkoriban ez volt az egyik leggyorsabb amerikai gépjármű. A Buick Grand National eladó változatai ma is megtalálhatóak az amerikai autópiacon és szerte Európában. Nagy ritkán hazánkban is ráakadhatunk egy-egy darabra. Hogy megéri-e manapság egy Buick Grand National eladó típusát megvenni? Mivel mára igazi klasszikusnak számítanak, ezért fontos szem előtt tartani, hogy főként eszmei értékkel bírnak ezek a bivalyerős, stílusos benzintemetők.

Buick Skylark eladó, avagy a kompakt erőgép

A Buick Skylark a 60-as évek végétől a 70-es évek közepéig volt jelen az amerikai autópiacon. Bár kezdetben a Buick Skylarkot kisebb motorokkal szerelték, később komolyabb teljesítményű változatok is készültek belőle. A Buick Skylark eladó modelljeit a könnyű felépítésű és a sportos vonalvezetés tette népszerűvé. Bár kisebb volt a testvéreihez képest, mégis hatalmas benyomást tett a kor emberére a teljesítményével és a stílusával. Hazánkban a Buick Skylark eladó 63’-as 5.7-es V8-as változatért 7 millió Forintot kell kifizetnie annak, aki szeretne ennek a csodának a boldog tulajdonosává válni.

Erőmű a motorháztető alatt – Buick Le Sabre eladó

A Buick Le Sabre a másik klasszikus, ami az 1960-as években tűnt fel az autópiacon. Ez volt az a modell, ami megfizethető teljesítményt és stílust kínált az amerikai autóvásárlóknak. A Buick Le Sabre eladó típusaiból ma is árad az elegancia. Egy erős V8-as motor dübörög a motorháztető alatt, így kombinálva a kényelmet és a dinamikát egyetlen csomagban. Egy Buick Le Sabre eladó restaurált változatáért mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, mivel ennek a 6000 cm3-is szelíd szörnyetegnek az ára elérheti a 16 millió Forintot is.

Buick Riviera eladó, a luxus izomautó

A Buick Riviera egyenesen az amerikai luxusautók legendás kategóriájába tartozik. Ezt a modellt az 1960-as évek elején vezették be és azonnal elbűvölte az autórajongók szívét. A Buick Riviera eladó formában egy luxuskategóriás kupé volt, amit hatalmas V8-as hajtott. Az elegancia, a teljesítmény és a kényelem tökéletes egyensúlyát nyújtotta. Ekkoriban még nem kellett aggódni az üzemanyagárak miatt, hiszen hordónként 3$-ba került a nafta. Manapság pedig 85$-ért vesztegetik, szóval a különbség igencsak tetemesre nőtte ki magát. Akkor még annyira a környezettudatosság sem volt a középpontban, mint manapság. Minél nagyobb, minél erősebb, ez jelentette azt a korszakot, amiben a Buick Riviera is született. A Buick Riviera egyértelmű válasz volt az európai GT kupék eleganciájára. Kapott is automata váltót, elektromos ablakemelőt, szervót, klímát és az első ülés is elektromosan volt állítható.

Bár a Buick modellek látszólag eltérőek, mégis számos közös jellemzőjük van, ami összeköti őket. Mindegyikük egyedi stílust képvisel az amerikai autóiparban, miközben hatalmas teljesítményt nyújtanak. A V8-as motorok, az elegáns vonalvezetés és az ikonikus stílus mind-mind jelen van ezekben a modellekben, amik örök nyomot hagytak az autóipar történetében. Európán belül, egy Riviera eladó verziója nagyjából 20-40 ezer euró között mozog.

Láthatjuk, hogy a Buick modellek valójában együtt alkotják az amerikai autózás egyik legfényesebb fejezetét és emlékeztetnek minket arra, hogy az autók nem csupán közlekedési eszközök, hanem igazi művészeti alkotások is lehetnek.