Balzsamos szuhar olaj jótékony hatásai

Hallottál már valaha a balzsamos szuharról? Nem? Pedig a méltán híres balzsamos szuhar olaj a számos országban őshonos, azonos nevű növényből nyerhető, és a sokrétű felhasználása miatt, évszázadok óta alkalmazzák a természetes gyógyászatban. A balzsamos szuhar 1-2,5 méter magas cserje, ami 5 sziromból álló, szép, fehér virágzattal rendelkezik.

Ha Franciaországban, Portugáliában, Spanyolországban jársz, vagy esetleg Új-zéland vagy Kalifornia az úti célod, könnyedén találkozhatsz ezzel a különleges növénnyel. Sokan dísznövényként tekintenek rá, annak ellenére, hogy a belőle nyert olaj rendkívül sokrétűen alkalmazható.

A balzsamos szuhar olaj elsősorban sérülések, sebek fertőtlenítésére ajánlott természetes szer, amiből mindenképpen érdemes egy kis adagot tartani otthon, vagy elvinni magaddal, ha pl. kirándulni indulsz. Egyrészt azért, mert a sebek gyógyulását nemcsak kívülről, hanem belülről is segíti, részt vesz a regenerálódási folyamat elindításában, másrészt pedig azért, mert a sebek és vágások heg nélkül gyógyulnak, hogyha ezzel az olajjal vannak kezelve.

Az olajat a növényből gőzdesztilláció útján nyerik ki, ezáltal teljes mértékben természetes eredetű. Bőrfeszesítő és bőrfiatalító hatása is van, sőt, célzott használata a nyirokkeringésre is serkentően hat, ezért a hölgyek narancsbőr elleni, illetve a bőrfeszesítő és méregtelenítő kezelések kiegészítésére is használhatják.

A népi gyógyászatban a test és lélek nyugtató hatása miatt is alkalmazzák, illetve sikereket érnek el vele a reumás ízületi gyulladás kiegészítő terápiájában is. Kifejezetten kellemes illata van, mandulás, édes mandulás, cseresznyés aromája alkalmassá teszi a meditációs felhasználásra.

Este alkalmazva, segíthet lecsillapítani az agyat és ellazítani a lelket egy nehéz nap után. Bőrápoló, aromaterápiás felhasználásra kifejezetten ajánlott, de ez még nem minden, ugyanis tisztító hatása sem utolsó. Így akár a takarításban is alkalmazható. Párologtatáshoz 3-4 csepp is elég, hogy kellemes illatot és légkört teremtsen.

Mielőtt felviszed a bőrödre, mindenképpen hígítsd jojoba-, mandula- vagy kókuszolajjal. Milyen a jó balzsamos szuhar olaj? Mindenképpen tiszta forrásból származó illóolajat vásárolj. Ez igaz minden illóolajra, így a balzsamos szuharra is. Az Olajkert kínálatában csak ilyet találsz. Kattints a részletekért!