Az örökké népszerű akácméz

Évről-évre több fajtája jelenik meg a méznek. Krémmézek, ízesített mézek tömkelege kapható. Az akácméz azonban elmozdíthatatlan a trónról, mert még mindig az egyik legnépszerűbb méz.  Kiváló cukorhelyettesítő, megfelelő teába, kávéba, sütemények ízesítésére. Tökéletes választás húspácokhoz, salátaöntetekhez egyaránt.

Általános immunerősítő, méregtelenítő, jótékony hatással bír felsőlégúti megbetegedések és emésztési zavarok esetén. Habár illatában ott az akácvirág, sok nektárt, de kevés pollent tartalmaz, így ideális virágporra érzékenyeknek is. Reggel és lefekvés előtt egy teáskanál hozzájárul az egészségünk megőrzéséhez.

A méz külsőleg is jót tesz szervezetünknek. Az akácméz jó választás őrölt kávéval bőrradírnak vagy arcmaszknak, almaecettel körömápolónak, vagy hajápolónak. Az akácméz vagy méztartalmú testápoló nyugtatja, hidratálja a bőrt és még ránctalanító is. Kapható mézből készült ajakír, ami nemcsak hidratálja a bőrt, de erős gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően, ajakherpesz jellegű tünetek kezelésére is alkalmas.