Az okos fűtés a modern technológia vívmánya

A fűtés észszerű vezérlésével sok pénzt spórolhatunk meg, az otthonunk komfortérzetét pedig jelentősen növelhetjük. Az okos fűtés lényege, hogy igényre szabottan alakíthatjuk a fűtést akkor is, ha épp távol vagyunk az otthonunktól. Több fűtési zóna kialakításával nem szükséges a lakás összes helységében egységes hőfokot fenntartani, a napi életvitel igényeinek megfelelően programozható a rendszer.

Könnyen kialakítható az okos fűtés már meglevő fűtési rendszerek esetében is, a vezeték nélküli egységek felszerelése nem igényel nagyobb munkálatokat. A korszerűsítésre fordított összeg hamar megtérül, ugyanis az okos fűtés akár 30%-kal kevesebb energiát használhat fel, mint ami azelőtt szükséges volt.

Az okos rendszereknek köszönhetően nem kell energiát pazarolnunk, ha fűtött lakásba szeretnénk hazaérni, elég beprogramozni a rendszert egy adott időpontra, amikor szeretnénk, hogy a fűtés bekapcsoljon, vagy hazafelé tartva a mobilunkról, egy gombnyomással beindíthatjuk a rendszert a kívánt értékekkel.