Az Apple iPhone 8 Plus ujjlenyomatolvasóval kapható

A személyes adatok védelme régen sem volt kevésbé fontos, mint manapság, 20-30 évvel ezelőtt azonban jól megtervezett és kivitelezett fizikai támadásra volt szükség az eltulajdonításhoz. Manapság, az internetnek köszönhetően, egészen más a helyzet, hiszen elég egy online rendszeren keresztül támadást indítani.

Többek között ezért található az Apple iPhone 8 Plus készülékében ujjlenyomat leolvasó, mint a biztonságot növelni célzó biometrikus azonosítási mód. Az iPhone 5S modellben debütált a funkció, amire Touch ID néven hivatkozik a gyártó. Az évek során finomították, még gyorsabb lett, mint az egyébként sem lassú első generáció, viszont az iPhone 8 szériáját követően búcsút vettek tőle.

Sem a X, sem a XR, sem pedig a XS széria nem kapta meg ezt az azonosítási módot, helyette lett 3D arcfelismerés. Az Apple iPhone 8 Plus a mai napig kapható, így akinek szimpatikusabb az ujjal történő azonosítás, most még beszerezhet egy garanciális telefont. Azt pletykálják, visszatérhet majd ez az azonosítási mód. Hogy mikor? Azt nem tudni.

Print Friendly, PDF & Email