Az Apple iPhone 8 Plus ujjlenyomatolvasóval kapható

A személyes adatok védelme régen sem volt kevésbé fontos, mint manapság, 20-30 évvel ezelőtt azonban jól megtervezett és kivitelezett fizikai támadásra volt szükség az eltulajdonításhoz. Manapság, az internetnek köszönhetően, egészen más a helyzet, hiszen elég egy online rendszeren keresztül támadást indítani.

Többek között ezért található az Apple iPhone 8 Plus készülékében ujjlenyomat leolvasó, mint a biztonságot növelni célzó biometrikus azonosítási mód. Az iPhone 5S modellben debütált a funkció, amire Touch ID néven hivatkozik a gyártó. Az évek során finomították, még gyorsabb lett, mint az egyébként sem lassú első generáció, viszont az iPhone 8 szériáját követően búcsút vettek tőle.

Sem a X, sem a XR, sem pedig a XS széria nem kapta meg ezt az azonosítási módot, helyette lett 3D arcfelismerés. Az Apple iPhone 8 Plus a mai napig kapható, így akinek szimpatikusabb az ujjal történő azonosítás, most még beszerezhet egy garanciális telefont. Azt pletykálják, visszatérhet majd ez az azonosítási mód. Hogy mikor? Azt nem tudni.