Áramláskapcsoló a szivattyúk biztonságos működéséhez

A szivattyúkhoz tartoznak olyan eszközök is, amelyek nélkül ezek működése lehetetlen vagy hiányos. Ahogy a technika fejlődött, felfedezték, hogy a szivattyúk még hatékonyabban működnek, ha olyan elemek is tartoznak hozzájuk, mint az áramláskapcsoló. A szerepe nagyon lényeges, hiszen tulajdonképpen ki- és bekapcsolja a szivattyút az elvárt módon, ráadásul szükség esetén azt is jelezni tudja, ha a vezetékben esetleg nem áramlik elég folyadék.

Amennyiben a vezetékben nem található elegendő folyadék, az áramláskapcsoló lekapcsolja és ezáltal megvédi a szivattyút. A felhasználóknak hatalmas segítséget jelent egy ilyen eszköz, hiszen egy esetleges csőrepedésnél az áramláskapcsoló érzékeli a problémát és azonnal megakadályozza, hogy nagymennyiségű víz elfollyon.

Az áramláskapcsoló mondhatni kötelező kiegészítője a szivattyúnak. A szivattyushop.hu webáruházban többféle kivitelben és árban elérhető, akár most is. A termékeket pedig olyan nevek fémjelzik, mint a kiváló Grundfos, Italtecnica vagy Leo.