A szivattyú több fajtája

Szivattyúzni számos területen és helyen kell. Nem mindegy persze, hogy milyen szivattyú mellett dönt az ember. Mivel ennek számtalan fajtája létezik, tisztában kell lenni azzal, hogy melyik modellt, milyen feladatra tervezték. Ott van például az elektromos merülő szivattyú.
A búvárszivattyúként is ismert eszköz kis teljesítményre és nyomásra képes, amit nyugodtan be lehet venni elárasztott helyiségek, pincék víztelenítésre vagy éppen tárolókból, természetes forrásokból való víznyerésre. A lényege, hogy csakis akkor tud megfelelően működni, ha vízbe vagy valamilyen más folyadékba merülve tudja végezni a dolgát.

Fontos, hogy nem szabad szilárd anyag kerüljön a rendszerbe, de erről a direkt erre a célra tervezett rács gondoskodik. Ott van még az elektromos és a benzinmotoros szivattyú is. Ezek esetében egy olyan szennyvíz szivattyúról lehet beszélni, ami a merülő változatok elvén funkcionál. Gond nélkül megbirkózik az iszappal, homokkal, apró kövekkel és egyéb törmeléket tartalmazó folyadékok szállításával is. Kedvelt még a felszíni kerti szivattyú is, ami, ahogy a neve is mutatja, kertekben válik be igazán.