A szellőzőrács a légfűtéses kandalló nélkülözhetetlen eleme

A légfűtéses kandallók alapelve a levegő megfelelő cirkulálására épül. Ezt a funkciót látja el a szellőzőrács, amiből több is beépíthető egy fűtőtestbe. A szobai levegő az alsó nyíláson áramlik be az építménybe, a felsőn pedig jön ki a meleg. Ez a megoldás hozzájárul ahhoz, hogy a fűtési teljesítmény egységesen osztódjon el a helyiségben, ne csak a kályha közvetlen közelében legyen kellemes a tartózkodás. Mindenképp a kandallóbetét gyártó által ajánlott keresztmetszetű szellőzőrács beépítése ajánlott, az optimális működés elérése érdekében.

A kandalloepites.hu webáruházban beszerezhetőek a betétek és a burkolatok mellett ezek a kellékek is, mégpedig igen sokféle kivitelben, költséghatékony áron. A leginkább népszerűbb modellek a porfestett vagy saválló acélból készültek, amelyek könnyen tisztíthatóak és nem színeződnek el a hő hatására. A normál, egyszerű típusok beépíthető kerettel együtt kerülnek használatra. A klasszikus szellőzőrács formájúak mellett, megtalálhatóak a modernek is, mint amilyenek a résszellőzők, a lamellás és a zárható fajták is.

A hordozható cserépkályha igen praktikus és biztonságos

Időnként szükség mutatkozhat egy olyan helyiség melegítésére, ahová nincs installálva semmilyen fűtőtest, vagy ahol nem elegendő a meglévő infrastruktúra. Ilyen esetekben igen nagy segítséget jelent egy esztétikus megalkotott hordozható cserépkályha megléte. Ezek a hőleadók kiválóan funkcionálnak akkor is, ha egy állandó helyre vannak telepítve, a mozgathatóság csak egy olyan lehetőség, amit ki lehet használni, de nem feltétel.

A hordozható cserépkályha napjaink kereskedelmi kínálatában igen széles választékban van jelen, az erre a tematikára szakosodott üzletekben és a kandalloepites.hu felhasználóbarát webáruházban megtalálhatóak a tradicionális, a rusztikus és a minimalista stílusúak is. Erre a fűtőtestre mindig lehet számítani, akkor is, amikor elmegy az áram. A korszerű hordozható cserépkályha zárt égésterű, vagyis nem használja a helyiség levegőjét, ezáltal a biztonság is adott, de az sem mellékes tulajdonsága, hogy a hőálló üvegajtónak hála, hangulatosabbá teszi a belső tereket.