A szandál helyes kiválasztása

A kiválasztásánál elsősorban arra kell figyelni, hogy kényelmes legyen és bőrbarát anyagból készüljön. Fontos, hogy a szandál tökéletes tartást biztosítson a lurkó bokájának. A megfelelő lábbeli beszerzése lényeges dolog, hiszen ez alapozza meg a lábak későbbi egészséges fejlődését.

Javasolt legalább 0,5 cm-rel hosszabb modellt vásárolni, mivel ha a lábujjak kilógnak belőle, akkor az könnyen sérüléshez vezethet. A természetes alapanyagokból kivitelezett változat előnyös lehet, hiszen légáteresztő és nedvszívó. A szandál súlyát is érdemes figyelembe venni, mivel a gyermek a nap jelentős részében viselni fogja. A tépőzáras típus garantálja a biztonságos rögzítést. Célszerű olyan darab mellett dönteni, aminek a sarka alacsony, annak érdekében, hogy a kicsi minden helyzetben stabilan tudjon benne mozogni és járni.

A kisgyermekek esetében a hátul nyitott variáció semmiképpen nem ajánlott! A puha és hajlékony talpú szandál viselésekor fejlődik a pici egyensúlyérzéke. A színes, mesefigurákkal díszített változatot biztosan örömmel fogja hordani a csemetéje!