A skót és japán whisky fajták

Nagyon sokan próbálkoznak italok készítésével. Az igazán profik, időt és munkát nem ismerve, minden erőfeszítésüket beleadják, hogy a legmagasabb színvonalú italt hozzák létre. A whisky fajták között is talál alacsonyabb színvonalút, valamint magas minőségűt. Ebben az esetben nincs hatalmas eltérés, hiszen a prémium ital létrehozása mindig alap a whisky előállításának, de azért apró különbségeket észre lehet venni.

Ennek értelmében, az árak között sem fog hatalmas eltérést tapasztalni. A whisky fajták között megkülönböztetjük a skót, illetve a japán változatokat. Minden valószínűséggel a legtöbben hallottak már a skót whiskyről. A skótok gabonapárlatból készítik, valamint élesztőből és vízből.

Őket tartják a tradicionális változatnak, míg a japánok megújították az italt. A whisky fajtákat érdemes megkóstolni, hogy érezze az eltérést. Ezáltal eldöntheti, hogy melyik ízlik jobban. A skótok hagyományosan tölgyfahordóban érlelik, míg a japánok nem feltétlenül ragaszkodnak ehhez az eljáráshoz. Pontosan emiatt jöttek létre új ízvilágok.