A modern kandalló, mint lakberendezési elem

Amikor fűtőtestet választunk egy házba vagy lakásba, ne feledjük, hogy ez a kompozíció egy központi elem, ezért bele kell illeszkednie a belső designba. Jó ötlet előre eldönteni, hogy a modern kandalló mire szolgál majd: a helyiség fűtésére vagy a belső tér eredeti elemeként. Ez a helyiségtől és a felhasznált tüzelőanyag típusától függ. A berendezésnek mindenekelőtt biztonságosnak kell lennie. Míg korábban csak egy családi ház tulajdonosa engedhette meg magának, hogy a nappalijába modern kandallót telepítsen, addig ma már szép számmal vannak olyan megoldások, amelyeket egy kis lakásba is könnyen be lehet építeni.

A kandallóval felszerelt nappalikba számos modern lakberendezési ötlet létezik, de mindegyikhez megfelelő bútor elrendezés szükséges. A fő elv az, hogy a tűzhely legyen a belső tér középpontja és a szobába belépő személy első pillantása azonnal rászegeződjön. A bútorokat pedig a modern kandalló körül kell elhelyezni. Egy hintaszékeket beszerezve még nagyobb kényelemben tölthetjük el az szabadidőt.

Továbbra is töretlenül népszerű a fatüzelésű beépíthető kandalló

A nyílt tűzterű fűtőtestek évezredek óta díszítik és melegítik az otthonainkat. A hasábok pattogása és a lángok játéka hangulatos, pihentető és romantikus légkört teremt. Bár már feltalálták az elektromos, infravörös és gáztüzelésű lehetőségeket, a fatüzelésű beépíthető kandalló továbbra is nagyon népszerű. Ennek az évszázadok óta ismert klasszikusnak manapság óriási választéka létezik.

Megvásárolhatjuk készen egy üzletben vagy elkészíttethetjük megrendelésre, de akár saját magunk is megépíthetjük az egyéni ízlésünk szerint. A kialakítás egyszerűsége ellenére, a fatüzelésű beépíthető kandallóknak sokféle típusa létezik. A falba építhető változat a legkönnyebben kivitelezhető. Értékes szabad helyet takaríthat meg a helyiségben, de a hő egy része a falakba kerül, így a hőhatékonysága kisebb, mint más típusoké. Ezek a modellek a tulajdonos kívánságának megfelelően a helyiség bármelyik részére telepíthetőek. Egy fatüzelésű beépíthető kandalló a nappaliban felélénkíti a belső teret.