A megelőzés szerepe varroa atka esetében

A méhek különböző betegségei veszélyt jelentenek az állatok egészségére és a méztermelési képességükre nézve. A méhészek egyik kártékony ellensége a varroa atka, amivel szemben hatékonyan védekezhetünk, ha időben alkalmazunk bizonyos immunerősítő készítményeket. Ezek az élősködők azokon a helyeken képesek elszaporodni, ahol a méhek kolóniákba csoportosulva élnek. Emiatt fontos alaposan szemmel tartanunk a kaptárat olyankor is, amikor látszólag atkamentesnek tűnik.

Ha nem észleljük ugyanis időben a varroa atka jelenlétét, akkor a probléma elhatalmasodhat a későbbiekben, és a folyamatot különösen nehéz visszafordítani. Védekezzünk előre a parazitákkal szemben, és erősítsük meg hatékonyan a méhek immunrendszerét! Az Apifonda egy késztakarmány, ami felhasználásra készen nyújt kiválóan emészhető cukrokat és hasznos összetevőket a rovaroknak. A mikrofinomságú cukorkristályok felvértezik az immunrendszert a varroa atka elleni küzdelemben. A segítségével tavasszal erős, egészséges méhek bújhatnak majd elő a kaptárakból. 

Méhészbolt a mézelő méhek védelméért

Aki szeretne a jövőben elmerülni a méhészkedés rejtelmeiben, annak érdemes felkészülnie minden tekintetben a folyamatra. Egy jól felszerelt méhészbolt elengedhetetlen segítséget nyújt, hiszen a méhtartáshoz számtalan speciális kellék szükséges, illetve a méhek védelme érdekében rendszeresen biztosítanunk kell olyan természetes készítményeket, amikkel erősíthetjük a kis rovarok érzékeny immunrendszerét. A méhanyanevelés egy sarkalatos pont ebben az izgalmas tevékenységi körben.

A méhészbolt eszköztárában minden szükséges kellék felsorakozik, hogy a méhnevelés eredményessé válhasson és lecsökkenthessük a rossz időben történő kikelések kockázatait. Anyanevelő készlet és tartozékai, a megtermékenyítést és a keltetést segítő eszközök, pároztató kaptárak bővítik a sort. Online vagy akár személyesen is lehetőségünk van beszerezni minden hasznos tárgyat az Erista méhészbolt kínálatában. Látoasson el Ön is a cég méhbarát webáruházába, és nézzen körbe náluk bátran!